Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Οι 10 καλύτερες κωμικές σειρές της Ελληνικής τηλεόρασης

Στα 20 χρόνια της Ελληνικής τηλεόρασης έχουν περάσει δεκάδες ελληνικές σειρές που μας χάρισαν πολύ γέλιο. Κάποιες απ' αυτές έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη μας και στη καρδία μας κάνοντας μας να πιστεύουμε πως δεν πρόκειται να ξαναβγούν ποτέ ξανά.
  1. Εγκλήματα: Γλυκά μου εγκλήματα! Τι να πω τώρα για τα εγκλήματα, ο,τι και να πω θα είναι λίγο. Η απολυτή μαύρη κωμωδία της Ελληνικής τηλεόρασης που με τις ξεκαρδιστικές ατάκες τους σε κάναν να θες χαρτομάντιλα για να σκουπίσεις τα δάκρυα από τα γέλια φυσικά.    
  2. Πενήντα - Πενήντα: Πέτρος Φιλιππίδης, Σάκης Μπουλάς, Παύλος Χαϊκάλης, μόνο τα ονόματα των πρωταγωνιστών τα λένε όλα. 
  3. Κωνσταντίνου και Ελένης: Μωρή κατακουζίναααα!!!!! Όσα χρόνια κι αν περάσουν το Κωνσταντίνου και Ελένης θα παραμένει στην ιστορία της Ελληνικής τηλεόρασης. Εδώ και δώδεκα χρόνια μας κρατάει συντροφιά χαρίζοντας μας απίστευτο γέλιο χωρίς σταματημό. 
  4. Είσαι το ταίρι μου: Το είσαι το ταίρι μου ήταν μια καθαρή κωμωδία με έξυπνο χιούμορ και αφοπλιστικές ατάκες. Ήταν απλά μια μαμάτη κωμωδία που όσες φορές κι αν παιχτεί στη τηλεόραση θα είναι σαν να τη βλέπεις για πρώτη φορά. Ο σεναριογράφος της σειράς είναι ο Λευτέρης Παπαδόπουλος που είναι επίσης ο δημιουργός δύο πολύ μεγάλων επιτυχιών, Εγκλήματα και Ντόλτσε Βίτα και ο σκηνοθέτης είναι ο Αντώνης Αγγελόπουλος που έχει σκηνοθετήσει το παρά 5. 
  5. Σ'αγαπώ μ'αγαπάς: Εγώ πότε θα γίνω μάνα; Αυτή ήταν η συνεχής ερώτηση της Δήμητρας στο Θοδωρή. Η μεγάλη επιτυχία της σειράς οφειλόταν στην απίστευτη χημεία ανάμεσα στη Δήμητρα Παπαδοπούλου και το Θοδωρή Αθερίδη. Όλα τα ελαττώματα και όλα τα προτερήματα της Ελληνίδας και του Έλληνα μέσα σε μια σχέση πέρασαν απ' την οθόνης μας κάνοντάς  το πιο αγαπημένο ζευγάρι της τηλεόρασης.
  6. Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή; : Μια σειρά που έφυγε νωρίς και ο λόγος, κανείς δεν ξέρει. Παρόλο που προβλήθηκαν μόνο 6 επεισόδια κατάφερε με το σαρκαστικό χιούμορ και τις  καταπληκτικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών να κερδίσει το ενδιαφέρον και την αγάπη των τηλεθεατών, προκαλώντας τους μεγάλη απογοήτευση μετά το κόψιμο της σειράς. Κρίμα!    
  7. Απαράδεκτοι: Είναι απλά υπέροχοι οι απαράδεκτοι μου!! Είναι μια απ' τις καλύτερες κωμωδίες που έχουν παιχτεί ποτέ στην Ελληνική τηλεόραση. Οι πρωταγωνιστές της σειράς με το πηγαίο χιούμορ και τους αυτοσχεδιασμούς τους δίναν στη σειρά έναν άλλο αέρα που σε κάναν να πιστεύεις ότι είσαι κι εσύ ένα κομμάτι της παρέας. Όλοι τους ήταν ένας κι ένας, η Δήμητρα η  χαζή επαναστάτρια νοικοκυρά, ο Σπύρος, ο έξυπνος της παρέας που μιλάει συνεχώς για τις περιπέτειες του στο Πολυτεχνείο και για το κομουνιστικό του παρελθόν, ο Γιάννης, ο μοναχικός και ευαίσθητος gay, και ο Βλάσης, ο αιώνιος εραστής που ερωτεύεται κάθε θηλυκό που περνάει από δίπλα του.      
  8. Δύο ξένοι: Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις συγκλονιστικές ατάκες της Ντένης Μαρκορά και τις συνεχείς διαμάχες της με τη Φλόρα ή αλλιώς φαλκονέρα όπως συνήθιζε να την αποκαλεί, τις συζητήσεις της με τη Μαρούσκα που έλεγε συνεχώς da gaspaza και όλοι απορούσαν πως συνεννοούνται. Αλλά φυσικά ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Κωνσταντίνο Μαρκορά ή αλλιώς τον Νίκο Σεργιανόπουλο που έφυγε νωρίς. Το σενάριο της σειράς ήταν των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου και ξεχώριζε για το χιούμορ και τις πικάντικες ατάκες που χαρακτηρίζουν τους σεναριογράφους.
  9. Σαββατογεννημένες: Η μεγάλη επιτυχία της σειράς οφειλόταν κατά κύριο λόγο στον ηθοποιό και σεναριογράφο Γιώργο Καπουτζιδη.Ήταν η πρώτη του τηλεοπτική δουλειά και κατάφερε  με το συγγραφικό και κωμικό του ταλέντο να την απογείωση και να την οδηγήσει σε μεγάλα νούμερα τηλεθέασης. Φυσικά βέβαια η επιτυχία δεν οφείλεται μόνο στο σενάριο αλλά και στις εξαιρετικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών. 
  10. Στο παρά 5: Άλλη μια μεγάλη επιτυχία του Γιώργου Καπουτζίδη, που έκανα τα μηχανάκια της AGB να χτυπήσουν κόκκινο. Η σειρά είχε χαρακτηριστεί μυστηρίου και περιπέτειας αλλά είχε και πολλά κωμικά στοιχεία. Ήταν κάτι πρωτότυπο για την Ελληνική τηλεόραση αφού δεν είχε ξανά υπάρξει άλλη που μπορεί να συνδυάζει και κωμωδία και δράμα μαζί. Το πηγαίο ταλέντο του Γιώργου Καπουτζίδη ήταν αυτό που εκτόξευσε τη σειρά και την έκανε μια απ' τις καλύτερες των τελευταίων 20 χρόνων.       

1 σχόλιο:

  1. ωραιο το τοπ 10 αλλα λειπουν το ευτοιχισμενοι μαζι και το καφε της χαρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή