Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Windows 8


 Η Microsoft ανακοίνωσε τη νέα έκδοση του Windows OSσε ένα press event στην Computex της Taipei, προσφέροντας στο κοινό ένα παντελώς νέο tile-based interface, το οποίο ευελπιστεί πως θα ανταποκριθεί πολύ καλύτερα στην ανερχόμενη αγορά των tablet PCs.
Η Microsoft το απεκάλεσε "reimagining" των Windows, με σκοπό να τρέχει σε όλους τους τύπους των συσκευών – από τις μικρές, touch sensitiveοθόνες, μέχρι τα παραδοσιακά PCs με τις μεγάλες οθόνες-, ενώ θα μπορεί να δουλεύει είτε με την παρουσία πληκτρολογίου και ποντικιού είτε δίχως αυτά.

Ουσιαστικά, θα υπάρχουν δύο είδη εφαρμογών για τα Windows 8: ένα που θα τρέχει σε παραδοσιακά desktops και ένα που θα βασίζεται σε HTML5 και Javascript για ψευδο-mobile εφαρμογές. Πάντως, και τα δύο περιβάλλοντα –ουσιαστικά, το σύνολο του OS- έχουν σχεδιαστεί από την αρχή γιαtouchscreen χρήση.
Η οθόνη έναρξης διαθέτει πλέον πολλά, μεγάλα και χρωματιστά εικονίδια εφαρμογών, τα οποία ομοιάζουν με αυτά του νέου Windows Phone 7 OS της εταιρείας. Κάνοντας tap σε ένα εικονίδιο με το δάχτυλό σας, θα εκκινήσει η εφαρμογή, η οποία μπορεί να καταλάβει ολόκληρη την οθόνη, δίχως τα συνήθη μενού των Windows, τη Notification Area και τις scroll bars στα άκρα της οθόνης.
Όσον αφορά στο θέμα του multitasking, είναι απλά θέμα σάρωσης και μετακίνησης των ενεργών εφαρμογών στο κέντρο της οθόνης, ενώ ο χρήστης μπορεί να μετακινήσει τα παράθυρα στο πλάι για να τα "κολλήσει" στη θέση τους, μαζί με τα άλλα παράθυρα – ακόμα και να αναμείξει και να αντιστοιχήσει τα παραδοσιακά προγράμματα του desktop με web appsταυτόχρονα (για παράδειγμα, μπορείτε να έχετε το Twitter δίπλα σε έναspreadsheet).
Τα Windows 8 θα ενσωματώνουν εξάλλου και μια νέα έκδοση του Internet Explorer 10 (ο οποίος θα τρέχει το Silverlight) αλλά και ένα app store στο touchscreen interface, παράλληλα με ενσωματωμένες υπηρεσίες όπως τοOffice 365.
Τέλος, να τονίσουμε πως η Microsoft δήλωσε πως το νέο OS θα τρέχει σεlaptopstablets και desktops, όποτε φυσικά το λειτουργικό κάνει την εμφάνισή του στα καταστήματα.

πηγή: PCW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου