Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

To twitter γιορτάζει!!!

Το twitter σε λίγους μήνες έχει γενέθλια!!! Mε την ευκαιρία της συμπλήρωσης 5 χρόνων ανακοίνωσε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία που δείχνουν πως κάθε μέρα διαδίδεται και γίνεται όλο και πιο δημοφιλή.
Από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του και για τρία χρόνια είχε συμπληρώσει 1 δισεκατομμύριο Tweets. Απ' ότι φαίνεται λοιπόν τον τελευταίο χρόνο, στέλνονται περίπου 1 δισεκατομμύριο tweets κάθε βδομάδα, πράγμα εντυπωσιακό! Με λίγα λόγια ότι πραγματοποίησαν μέσα σε τρία χρόνια το κατάφεραν τώρα σε μία εβδομάδα. Καθημερινά δημιουργούνται 460 χιλιάδες νέοι λογαριασμοί και γίνονται 140 εκατομμύρια tweets. Αξίζει να σημειωθεί πως το ποσοστό των tweets από το κινητό σημείωσε αύξηση 182%. Όλα αυτά δείχνουν πως το twiiter αρχίζει και εδραιώνεται στο χώρο των social networking και να αποκτά όλο και περισσότερους χρήστες. Κατά τη γνώμη μου οι λόγοι που συνέβαλαν σε αυτό είναι οι εξής:
  1. ΑΠΛΟΤΗΤΑ  
          Υπάρχουν πολλές micro-blogging υπηρεσίες στο διαδίκτυο όπως το Plurk και διάφορες εφαρμογές του Facebook που επιτρέπουν στους χρήστες να δημοσιεύουν σύντομα μηνύματα κατάστασης. Αυτό που κάνει το Twitter να ξεχωρίζει είναι η απλότητα του από τα παραπάνω, με λίγα λόγια είναι σαν να συγκρίνουμε τη μηχανή αναζήτησης της Google με άλλες πιο πολύπλοκες. Δεν χρειάζεται να είστε της προηγμένης τεχνολογίας για να κατανοήσετε τον τρόπο λειτουργίας του twitter, απλά γράφετε το μήνυμα σας, πατάτε δημοσίευση και τελειώσατε!!!
 
    2. TWITTING ΜΕΣΩ ΤΡΙΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ 
        
        Το twitter σας επιτρέπει να δημοσιεύσετε το μήνυμα σας χωρίς καν να έχετε συνδεθεί σ' αυτό. Υπάρχουν λοιπόν εφαρμογές τρίτων που σας δίνουν τη δυνατότητα να κάνετε τα πάντα.Αν είστε ο τύπος που θέλει να δει τα πάντα σε μια προβολή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον υπολογιστή σας  το TweetDeck ή SeesmicDesktop. Αν θέλετε να δημοσιεύετε τις σκέψεις σας εν κινήσει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το sms ή μια από τις πιο δημοφιλείς κινητές εφαρμογές όπως το tweetie του i phone ή το Gravity για τηλέφωνα Symbian. Έτσι λοιπόν το twitter έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές για τους χρήστες που τους αρέσει το tweeting εν κινήσει.   

   3. ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ


       Το κλειδί για την επιτυχία μιας κοινωνικής υπηρεσίας είναι η ευρεία αποδοχή από τους φίλους σας. Έτσι λοιπόν μετά από αυτό δεν υπάρχει νόημα να χρησιμοποιήσετε άλλες παρόμοιες εφαρμογές. Π.χ είστε πρόθυμοι να δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό για κάθε νέα micro-blogging υπηρεσία που κάποιος σας προτείνει; πιθανότατα όχι. Είσαστε ήδη στο twitter. Οι φίλοι σας είναι ήδη εκεί και σχεδόν ο καθένας που έχει σημασία για σας. Με αυτό κατά νου, απλά δεν υπάρχει κίνητρο για να μετακινηθείτε αλλού.

   4.ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

      Το twitter έχει απασχολήσει μεγάλα μέσα ενημέρωσης όπως το New York Times και το περιοδικό Τime, όχι μόνο λόγω της ευρείας χρήσης του, αλλά κυρίως για τον τρόπο που οι άνθρωποι μοιράζουν πληροφορίες μεταξύ τους. Για παράδειγμα ήταν το μέσο που διευκόλυνε τους πολίτες του Ιράν να διαδώσουν τη λέξη για την υποτιθέμενη εκλογική νοθεία στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές τους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το twitter αντικαθιστά τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης, δεν παύει όμως να είναι ένα αξιόπιστο μέσο για τη διαβίβαση των πρώτων πληροφοριών.

    5.ΔΙΑΣΗΜΟΤΗΤΕΣ


       Το twitter είναι ένας απ' τους καλύτερους τρόπους για διατηρήσετε επαφή με τους αγαπημένους σας celebrities, καθώς έχετε τη δυνατότητα να γράψετε σε αυτούς και αυτοί με τη σειρά τους να ανταποκριθούν. Το twitter λοιπόν είναι ένα άμεσο κοινωνικό fan club.!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου